Velkommen
Brugernavn:

Kodeord:




Husk mig

[ ]
Tæller
Denne side idag
I alt: 0
Unikke: 0

Denne side nogensinde
I alt: 4927
Unikke: 2055

Site ...
I alt: 288910
Unikke: 49968
Vælg sprog


Forums
PCLinuxOS.dk :: Forums :: PCLinuxOS på HD
<< Forrige indlæg | Næste indlæg >>   

Indstallering af PCLOS på HD

Gå til side       >>  
Ophavsmand Indlæg
ezra
fre mar 29 2013, 18:47 Vis Udskrift

Registeret medlem #182
Oprettet: tor mar 07 2013, 19:31
Indlæg: 29
Hej pclos-brugere!
Jeg sidder og prøver at få pclinuxOS indstalleret på min bærbare (en ældre Acer).Starten går fint indtil HD skal indstilles på skærmbilledet hvor jeg vælger at markere den blå bjælke så systemet kan bruge hele HD.Det næste skærmbillede er en ADVARSEL om at HD vil blive slettet.Jeg trykker OK og så beregner den pladsen og kommer med en fejlmelling "An error occurred. Not enough space available (10GB available while 10GB are needed"). Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Den har registreret at HDen er på 250GB.Jeg håber at I kan hjælpe en LINUX-novice.Er der evt. en overset fejl i distributionen.Det er den på 3,9GB.
Venlig hilsen og på forhånd tak fra Ezra
Tilbage til toppen
allanadmin
lør mar 30 2013, 09:10

allanadmin

Oprettet: tor feb 08 2007, 17:58
Indlæg: 1030
Jeg syntes det er mere nemt at starte den fra DVD og inde i selve pclinuxos derfra kan man installerer den som root man skal være root for at kunne. Se iøvrigt den billeder jeg har lavet over hvordan man gør.
http://www.pclinuxos.dk/page.php?5
http://www.pclinuxos.dk/news.php?extend.69
http://www.pclinuxos.dk/news.php?extend.70
Tilbage til toppen
ezra
lør mar 30 2013, 20:50

Registeret medlem #182
Oprettet: tor mar 07 2013, 19:31
Indlæg: 29
Hej igen!
Tak for dit hurtige svar.Jeg sidder og prøver at gøre som du foreslår med at køre den på DVD`en men det er helt andre skærmbilleder der kommer på min pc men jeg skal nok have det skåret ud i pap.
Hvordan logger jeg på som "root" når der ikke har været nogen boxe til at skrive det i? Hvordan får man den frem?
Når jeg trykker på "install" så kommer den og fortæller at guiden vil hjælpe med at indstallere.Der står også at man skal opdele HD i 3afsnit og det forstår jeg ikke. Jeg vil "bare" have at OS får hele HD`en.Så trykker jeg "næste" og billedet med b.la. den blå bjælke. Den vælger jeg og trykker "næste" Så kommer ADVARSLEN jeg siger "ok" og så ender det med fejlmellingen som jeg beskrev.Jeg håber ikke jeg tager for meget af Jeres kostbare tid.
Med venlig hilsen og tak fra Ezra.
Tilbage til toppen
osjensen
søn mar 31 2013, 12:51
Registeret medlem #13
Oprettet: man feb 26 2007, 21:17
Indlæg: 379
hej ezra.

Et sikkert dumt spørgsmål men

Har du sat et "flueben" ud for
"Erase and use the entire disk" inden du trykker på "next".

Der plejer ikke at være problemer med at installere.

os.

Tilbage til toppen
ezra
søn mar 31 2013, 17:23

Registeret medlem #182
Oprettet: tor mar 07 2013, 19:31
Indlæg: 29
Ja jeg har markeret ud for den blå bjælke.Jeg plejer heller ikke at have problemer med at indstallere når jeg vælger en hel HD at indstallere på.Jeg har prøvet direkte indstallering.Det stoppede med den fejl melding som jeg nævner.Det sker ca.2 skærmbilleder fra det med blå bjælke.Der er ingen tekst boxe at skrive i.
Jeg har også prøvet at køre PCLOS fra DVD`en og så indstallere det derfra med samme resultat.
Jeg har kikket på de skærmbilleder som allanadmin linker til.
Når jeg indstallerer får jeg billederne 1,3,7og 8. Nr.2,4-6 og 9-12 de mangler.Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert eller hvordan jeg skal gøre noget anderledes.Jeg håber I tilgiver.
Med venlig hilsen Ezra
Tilbage til toppen
osjensen
søn mar 31 2013, 20:12
Registeret medlem #13
Oprettet: man feb 26 2007, 21:17
Indlæg: 379
Jeg tror ikke du gør noget galt.
Jeg har forsøgt at installere den nye kde-minime på
en gammel Dell, og det var også ret kringlet.
Jeg prøve at finde ud af hvad der går galt, og vender
tilbage med en løsning.

os
Tilbage til toppen
ezra
søn mar 31 2013, 21:13

Registeret medlem #182
Oprettet: tor mar 07 2013, 19:31
Indlæg: 29
Tak for at du vil bruge tid på det. Jeg venter spændt på resultatet. Den jeg prøver med er PCLOS KDE FullMonty på 3,9GB.
Ezra
Tilbage til toppen
osjensen
søn mar 31 2013, 21:18
Registeret medlem #13
Oprettet: man feb 26 2007, 21:17
Indlæg: 379
På min Dell, var problemet at haddisken var monteret automatisk på mappen /media, efter opstart. Er det også det der sker, på din maskine, kan du prøve følgende:

Åben en terminal og skriv:
su
som password skriver du:
root

Nu er du root. Afmonter alle drev, ved at skrive:
umount -a

Der skal naturligvis trykkes "enter", efter hver kommando.
Luk teminal-vinduet ned og kør PClinuxos-install-programmet
igen:
Håber det virker, meld tilbage.

os.

Tilbage til toppen
allanadmin
man apr 01 2013, 09:48

allanadmin

Oprettet: tor feb 08 2007, 17:58
Indlæg: 1030
Jeg ved godt at mine billeder er lidt gamle men mener også at de forsat virker... sådan nogenlunde..
Tilbage til toppen
ezra
man apr 01 2013, 16:13

Registeret medlem #182
Oprettet: tor mar 07 2013, 19:31
Indlæg: 29
Hej igen!Jeg har nu prøvet at gøre som osjensen foreslår.Efter "password og enter" står der root@localhost guest# med rødt.Efter næste "enter" står der "umount: /: device is busy.
(In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof (8) or fuser (1)) og igen
"root@localhost guest #" med rødt.
Når jeg prøver at indstallere så havner samme sted som før.Jeg aner ikke hvad der sker men jeg tror at der er en eller anden fejl i selve distributionen.Jeg ved heller ikke om nogen af jer kan finde ud af det.
Jeg venter på at høre fra jer.
Venlig hilsen fra Ezra
Tilbage til toppen
Gå til side       >>  

Bestyrer: allanadmin

Gå til:     Tilbage til toppen

Powered by e107 Forum System
Chatboks
allanadmin
03 dec : 13:41
Og Glædelig Jul Herinde

allanadmin
03 dec : 13:41
Nyt blad for December måned

allanadmin
03 aug : 11:51
Bladet for August er kommet

allanadmin
05 jul : 09:59
Nyt Blad

allanadmin
13 jun : 12:13
Velkommen til Torkel Sprove